Jaký tvar střechy by měl mít zahradní domek?

Montované zahradní domky se liší v mnoha parametrech, včetně rozměrů, barvy a typu střechy. Přemýšlíte, jaký tvar střechy zvolit? Přečtěte si o dostupných tvarech střech zahradních domků.

Jaký tvar střechy by měl mít zahradní domek?

Tvar střechy zahradního domku – jaké jsou možnosti?

Stačí se podívat na nabídky výrobců, abyste zjistili, že zahradní domky – https://plechovegaraze-stalmex.cz/ – se liší typem použité střechy. Prodávané domky mohou mít mimo jiné: sedlovou, nebo pultovou střechu. Jedná se o dvě nejoblíbenější varianty. Co obnáší volba tvaru střechy?

Jaký tvar střechy by měl mít zahradní domek?

Sedlová střecha

Zahradní domky se sedlovou střechou jsou často dražší než zahradní domky s pultovou střechou. Souvisí to jednak s větší plochou, jednak se složitější konstrukcí střechy. Čím se vyznačuje sedlová střecha? Skládá se ze dvou svahů. Díky tomu vypadají zahradní domky se sedlovou střechou esteticky. Další výhodou je praktičnost – konstrukce usnadňuje odklízení sněhu ze střechy.

Jaký tvar střechy by měl mít zahradní domek?

Pultová střecha (střecha s jedním sklonem)

Chcete si postavit zahradní domek hned vedle svého domu? Pokud má přiléhat ke stěně domu, zvažte konstrukci s střechou. Pultová střecha se vyznačuje jediným sklonem, který je šikmý. Úhel sklonu se může lišit – při prohlížení hotových zahradních domků, které jsou k dispozici, se vyplatí věnovat tomu pozornost. Proč byste měli uvažovat o pultové střeše? Zde je několik důvodů:

  • zahradní domky s pultovou střechou jsou často levnější než domky se sedlovou střechou;
  • jednoduchá konstrukce – pultová střecha se vyznačuje jednodušší konstrukcí než střecha sedlová.
Jaký tvar střechy by měl mít zahradní domek?

Jaký tvar střechy zahradního domku zvolit?

Výběr tvaru střechy by se měl řídit jak preferencemi stavebníka, tak i zástavbou pozemku. Zahradní domek s pultovou střechou je zpravidla nižší, takže lépe splyne s rohem pozemku nebo zahrady. To je důležité zejména v případě, že máte nižší plot. Pokud již na pozemku máte dům se sedlovou střechou, je dobrou volbou zahradní domek se střechou stejného typu – stavby na pozemku tak budou působit celistvě.

Zdroj foto: plechovegaraze-stalmex.cz

Související příspěvky